Het tussenseizoen: Hoe moet men zich aankleden?

Hoe moet men zich kleden in het tussenseizoen?

De winter is nog niet gedaan, maar de dagen worden weer langer en zon warmt wat meer op. Het is in europa nog geen 20°c, maar de zon kan ons snel op het verkeerde pad sturen, zeker wanneer men achter de ramen in het salon zit. Deze ramen die de koude filteren en enkel de warmte van de zon door laten. Dan denkt men al snel " het is best goed weer, ik ga een ritje maken".  

Maar hoe moet men zich dan aankleden in het tussenseizoen?

Om te beginnen, spreken we over de periode eind fefruari, maart en april. Wanneer de temperaturen tussen 0°c en 15°c schommelen. De zon is dan een motivatiebron, maar deze kan ons ook in de val. 

Iedereen is natuurlijk anders, dit zijn enkel tips waar niet iedereen zich aan moet houden.  

BOVEN

Wat niet vergeten mag worden in deze periode, is dat de zon onz opwarmt in de beklimmingen, omdat we op lage snelheid rijden. Maar de wind en de lucht blijven koud, waardoor we het snel weer koud kunnen krijgen op de vlakke en open stroken, en in de afdalingen. Het is dus belangrijk om het goed te hebben in de beklimmingen, door bij voorbeeld een tussenseizoenvest te dragen. De nieuwe TEAM tussenseizoensvest bestaat uit een water- en winddichte membraan aan de voorkant. Deze beschermt tegen de regen en de wind, zonder even warm te zijn als een wintervest. Wij raden aan om dit de combineren met een base-layer (lange mouwen of korte mouwen) onderaan. Het is de bedoeling om het niet te warm te hebben in de beklimmingen om niet te hard te zweten. Wanneer men te hard zweet worden de verschillende lagen nat en krijgt men koud.  
Vervolgens is het aangeraden om een extra vestje mee te nemen voor de afdalingen en de open vlakke stroken. Als je het gewoon bent, is een Body-warmer zonder mouwen zeker genoeg. Deze is trouwens heel eenvoudig weg te steken in een van de achterzakjes. Mocht je schrik hebben om het te koud te krijgen, is er nog de MANOURIA als warmer alternatief. Deze zal je tegen de wind en de regen beschermen.  

ONDER

Een risico wanneer de zon van de partij is, is de benen vergeten te beschermen. Het lijkt er zeker op dat, met de stralende zon, het warm genoeg is om met een korte broek te rijden. Maar voor de knieën is het nog te koud. De knieën zijn noodzakelijk voor goede prestaties en het grootste genot op de fiets. Als jullie letten op de juist positionering van de schoenplaatjes, doe dit dan ook om te knieën warm te houden wanneer het minder dan 15°c is. Als je schrik hebt om het te warm te hebben met een lange broek, kies dan voor een driekwart broek of voor kniestukken. De warmte wordt dan nog altijd geëvacueerd en de knieën blijven warm. Deze zullen u later nog bedanken.  

Lees ook de getuigenis van Titouan Perrin-Ganier, Wereldkampioen XCE, over de MANOURIA.

Source : G-SKIN

Mediatheek

  • TEAM driekwartbroek
  • 3P3A6200-V2
  • ML-MiSaison-Classic
  • Corsaire-Classic
  • MS-Team
  • Corsaire-Team
  • CV-Team
  • Manouria